Biografije

Terezina Orlić

terezina

rođena 1957. Godine u Splitu
Nakon završene Srednje ekonomske škole u Dubrovniku, diplomirala je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, Sveučilišta u Zagrebu.
Završila je obuku za medijatora u programu Phare 2005., (internacionalna obuka izmiritelja).Radni vijek započinje u pomorskoj firmi „Atlantska plovidba“ Dubrovnik, gdje se
zadržava 24 godine. Nakon kratkog rada u odvjetničkom uredu, od 2005. godine radi u Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje je već treći mandat na radnom mjestu predsjednice Županijske komore Dubrovnik.
Članica je Upravnog vijeća Jadransko–jonskog foruma gospodarskih komora, koje okuplja 45 gospodarskih komora 7 zemalja Jadransko-jonske regije.
Članica je Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG. U dva mandata bila je predsjednica ogranka Udruge Krug u Dubrovniku, a u razdoblju od 2013.-2014. obnašala je dužnost predsjednice KRUG-a na nacionalnoj razini, sve kao volonter.
Bila je predsjednica mješovitog zbora Libertas Dubrovnik od 2013. – 2015.
Majka je troje djece, ljubitelj prirode… s morem u srcu.


Jelena Crnčević


jelena


mag. oec. rođena je 1986. godine u Gradu gdje je završila osnovnu školu i Jezičnu gimnaziju. Diplomirala je na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjel ekonomija i
poslovna ekonomija gdje je kao student bila dobitnica stipendije grada Dubrovnika za nadarene studente i Republike Hrvatske za izvanredan uspjeh na studiju. Takoder, uz
znanje engleskog jezika zavrsila je svih 5 stupnjeva Alliance Francaise Dubrovnik kao i tečaj ruskog jezika.
Zaposlena je u upravi Zračne luke Dubrovnik u odjelu kontrolinga a aktivno sudjeluje i u provedbi jednog od najznačajnijih investicijski projekta u jugoistočnoj Europi: “Razvoj
Zračne luke Dubrovnik.”
U slobodno vrijeme trci, igra tenis, pliva i sudjeluje u raznim natjecanjima koji se odrzavaju u Gradu.
Potaknuta nerješavanjem gorućih problema našeg Grada , odlučila se aktivirati u politici i
to u stranci DDS-a, lokalnoj stranci čiju viziju i poglede dijeli i podržava.


 Lukša Matušić

matosic


Rodio se u Dubrovniku i nakon završene osnovne i srednje škole otišao u Split gdje je završio studij Elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Zaposlen je u Elektrojugu Dubrovnik na poslovima koordinatora Odjela za razvoj i pristup mreži i voditelj je tima za obnovljive izvore električne energije. Oženjen je i otac dvoje djece s kojima najradije provodi slobodno vrijeme.


 

 

 

 • Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća
  Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

  Među vijećnicima Gradskog vijeća Grada Dubrovnika troje je DDS-ovih predstavnika: Terezina Orlić, Lukša Matušić i mr. sc. Ivan Jelčić. Na Konstituirajućoj sjednici održanoj 12. lipnja izabran je mr. sc. Ivan Jelčić za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja, a Terezina Orlić za potpredsjednicu Odbora za proračun i financije.

 • U emisiji Izborni specijal DU TV
  U emisiji Izborni specijal DU TV

  Bez zadržavanja mladih obitelji u Gradu, tu nema budućnosti. Zato su mladi i mlade obitelji u fokusu našeg zanimanja i posvećen im je veliki dio programa rada, naglasila je Terezina Orlić u emisiji Izborni specijal.

  Više

 • U susret izborima
  U susret izborima

  Terezina Orlić i Lukša Matušić sudjelovali su u emisiji U susret izborima na DubrovnikTV.net. O projektima, proračunu, izbornim listama i mnogim drugim temama progovorili su jasno i otvoreno, #samokonkretno.

  Više

 • Svi kandidati DDS-a
  Svi kandidati DDS-a

  Na konferenciji za novinare održanoj 2. svibnja u hotelu Lacroma, o programima rada govorili su svi kandidati Dubrovačkog demokratskog sabora: mr. sc. Ivan Jelčić, kandidat za župana, Marko Vidović i Ivo Car, kandidati za zamjenike župana, dr. Vilma Kosović, kandidatkinja za načelnicu općine Konavle i Ivan Banović, kandidat za njezinog zamjenika, Mato Mišković, kandidat za načelnika općine Dubrovačko primorje i Marina Jonjić, kandidatkinja za njegovu zamjenicu, te Terezina Orlić, kandidatkinja za gradonačelnicu Dubrovnika i njezini zamjenici Lukša Matušić i Jelena Crnčević. Ovom prilikom je Terezina Orlić javnosti predstavila zanimljivu prometnu studiju vezano za prostor Orsule.

 • Kandidacijske liste predane u izborna povjerenstva grada i županije
  Kandidacijske liste predane u izborna povjerenstva grada i županije

  Terezina Orlić, buduća gradonačelnica, sa svojim zamjenicima, Lukšom Matušićem i Jelenom Crnčević, te članovima stranke i simpatizerima, predali su liste s više od dvije tisuće potpisa potpore građana. Kandidacijske liste predao je također i kandidat za župana mr. sc. Ivan Jelčić sa svojim zamjenicima Markom Vidovićem i Ivom Carom.

  Više