Terezina Orlić

Terezina Orlić rođena je 6.6.1957. u Splitu. Osnovnu i srednju Ekonomsku školu završila je u Dubrovniku, nakon čega nastavlja s obrazovanjem na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu Sveučilišta u Zagrebu gdje stječe diplomu nakon četverogodišnjeg studija.

Završila je obuku za medijatora u programu Phare 2005. (internacionalna obuka izmiritelja). 

Radni vijek započinje u pomorskoj firmi „Atlantska plovidba“ Dubrovnik gdje se zadržava 24 godine. Nakon nekoliko godina rada u odvjetničkom uredu, od 2005. godine radi u Hrvatskoj gospodarskoj komori, ispočetka kao poslovna tajnica, a nakon toga na radnom mjestu predsjednice Županijske komore Dubrovnik, gdje radi i danas. 

Članica je Upravnog vijeća Jadransko–jonskog foruma gospodarskih komora, koje okuplja 45 gospodarskih komora iz 7 zemalja Jadransko-jonske regije.Članica je Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG. U dva  mandata bila je predsjednica ogranka Udruge Krug u Dubrovniku,  a u razdoblju 2013.-2014.  obnašala je  dužnost predsjednice KRUG-a na nacionalnoj razini, kao volonter. U razdoblju od 2013.-2015. Bila je predsjednica mješovitog zbora Libertas Dubrovnik.

Majka je troje djece, ljubiteljica prirode.. s morem u srcu. 

Ulazak na političku scenu vidi s jedne strane kao izazov, kojeg zbog niza privatnih i poslovnih razloga, nije ranije mogla prihvatiti. S druge strane, politiku vidi kao veliku odgovornost te smatra da iziskuje ogromna odricanja i rad onome tko zaista želi unijeti pozitivnu promjenu. 

Vijest o kandidaturi naišla je na odobravanje obitelji i brojnih prijatelja i poznanika pa očekuje značajnu podršku, kako na izborima, tako i kasnije.